taga fu'a

Tala Fou Alamanuia: O lo'o fuafua e fa'atupula'ia le alamanuia semiconductor ile 16% ile tausaga nei

Tala Fou Alamanuia: O lo'o fuafua e fa'atupula'ia le alamanuia semiconductor ile 16% ile tausaga nei

Ua valoia e le WSTS o le maketi semiconductor o le a tupu i le 16% i lea tausaga ma lea tausaga, e oʻo atu i le $ 611 piliona i le 2024.

O loʻo faʻamoemoeina i le 2024, e lua vaega o le IC o le a faʻateleina le tuputupu aʻe faaletausaga, ausia le faʻatupulaia o numera lua, faʻatasi ai ma le vaega faʻatatau o loʻo tuputupu aʻe e 10.7% ma le vaega manatua e 76.8%.

I le isi itu, o isi vaega e pei o masini tuʻufaʻatasi, optoelectronics, sensors, ma analog semiconductors e faʻamoemoe e oʻo i le pa'ū numera tasi.

1

O loʻo faʻamoemoeina le faʻatupulaia tele i Amerika ma le itulagi o Asia ma le Pasefika, faʻatasi ai ma le siʻitia o le 25.1% ma le 17.5%. I se faʻatusatusaga, o loʻo faʻamoemoeina e maua e Europa se siʻitia laʻititi o le 0.5%, ae o Iapani o loʻo faʻamoemoe e vaʻaia se faʻaititia o le 1.1%. Vaʻai i luma i le 2025, WSTS vavalo o le maketi semiconductor lalolagi o le a tuputupu aʻe i le 12.5%, oʻo atu i le tau fuafuaina o le $687 piliona.

O lenei tuputupu aʻe o loʻo faʻamoemoeina o le a faʻauluina e le mafaufau ma le mafaufau, ma o vaega uma e lua o loʻo faʻamoemoe e sili atu i le $ 200 piliona i le 2025, e fai ma sui o le tuputupu aʻe o le sili atu i le 25% mo le vaega manatua ma sili atu i le 10% mo le vaega faʻatusatusa i le le tausaga talu ai. O lo'o fa'amoemoe o le a ausia e isi vaega uma le fa'atupulaia o le numera tasi.

I le 2025, o itulagi uma o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona faʻalauteleina, faatasi ai ma Amerika ma le itulagi o Asia-Pasefika o loʻo faʻamoemoe e faʻamautu le faʻatupulaia numera lua-tausaga i le tausaga.


Taimi meli: Iul-22-2024