taga fu'a

Le fa'aogaina ma le fa'avasegaina o lipine fa'apipi'i

Le fa'aogaina ma le fa'avasegaina o lipine fa'apipi'i

Ufiufi lipine e masani ona faʻaaogaina i le faʻaogaina o mea eletise eletise.E fa'aogaina fa'atasi ma se lipine feavea'i e ave ma teu ai vaega fa'aeletoroni e pei o le tetee, capacitors, transistors, diodes, ma isi mea i totonu o taga o le lipine feavea'i.

O le lipine ufiufi e masani lava ona faʻavae i luga o se polyester poʻo le polypropylene film, ma faʻapipiʻiina pe faʻapipiʻiina i ni mea faʻaoga eseese (anti-static layer, adhesive layer, etc.).Ma o loʻo faʻamaufaʻailogaina i luga o le taga i totonu o le lipine faʻapipiʻi e fausia ai se avanoa tapuni, lea e faʻaaogaina e puipuia ai vaega eletise mai le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina i le taimi o felauaiga.

I le taimi o le faʻapipiʻiina o mea faʻaeletoroni, o le lipine ufiufi e paʻu ese, ma o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi saʻo le faʻatulagaina o vaega i totonu o le taga e ala i le pu o le sprocket pu o le lipine feaveaʻi, ona ave lea ma tuʻu i luga o le laupapa faʻapipiʻi tuʻufaʻatasia (PCB board) i le faasologa.

psa-ufiufi lipine

Fa'avasegaina o lipine ufiufi

A) I le lautele o le lipine ufiufi

Ina ia fetaui ma lautele eseese o le lipine feaveaʻi, o faʻamau faʻapipiʻi e faia i lautele eseese.O lautele lautele e 5.3 mm (5.4 mm), 9.3 mm, 13.3 mm, 21.3 mm, 25.5 mm, 37.5 mm, ma isi.

B) E ala i uiga faʻamaufaʻailoga

E tusa ai ma uiga o le fusifusia ma le paʻu mai le lipine feaveaʻi, e mafai ona vaevaeina lipine ufiufi i ni ituaiga se tolu:lipine ufiufi fa'avevela fa'avevela (HAA), lipine fa'apipi'i fa'aoso fa'amalosi (PSA), ma lipine fa'amaufa'ailoga fou (UCT).

1. Lipine ufiufi fa'avevela (HAA)

O le faʻamaufaʻailogaina o le faʻapipiʻi faʻapipiʻi vevela e maua i le vevela ma le mamafa mai le poloka faʻamaufaʻailoga o le masini faʻamau.Aʻo faʻafefeteina le faʻapipiʻi vevela vevela i luga o le faʻamaufaʻailogaina o le lipine feaveaʻi, o le lipine faʻapipiʻi e faʻapipiʻi ma faʻamaufaʻailogaina i le lipine feaveaʻi.O le lipine fa'apipi'i fa'avevela e leai se viscosity i le vevela o le potu, ae e pipii pe a fa'amafanafanaina.

2.Pressure ma'ale'ale pipi'i (PSA)

O le faʻamaufaʻailogaina o le faʻamaufaʻailoga faʻapipiʻi faʻapipiʻi e faia e se masini faʻamaufaʻailoga e faʻaogaina ai le faʻaauau pea o le faʻamalosi e ala i le taʻavale faʻamalosi, faʻamalosia le faʻapipiʻi maʻaleʻale i luga o le lipine ufiufi e faʻapipiʻi i le lipine feaveaʻi.O itu e lua o lo'o pipi'i pito o le fa'apipi'i fa'apipi'i e pipii i le vevela o le potu ma e mafai ona fa'aoga e aunoa ma le fa'avevela.

3. Tape Ufiufi Lautele Fou (UCT)

O le malosi o le pa'u o lipine ufiufi i luga o le maketi e fa'alagolago lava i le malosi o le pipii o le kelu.Ae peita'i, pe a fa'aogaina le kelu tutusa i mea eseese i luga o le lipine feavea'i, e eseese le malosi fa'apipi'i.O le malosi faʻapipiʻi o le kelu e fesuisuiaʻi foi i lalo ole siosiomaga vevela eseese ma tulaga matua.E le gata i lea, e ono afaina ai le kelu o totoe i le taimi o le pa'u.

Ina ia foia nei faʻafitauli faʻapitoa, ua faʻalauiloaina se ituaiga fou o le ufiufi lautele i le maketi.Ole malosi ole pa'u e le fa'alagolago ile malosi fa'apipi'i ole kelu.Nai lo lena, e lua ni tootoo loloto e tipi i luga o le ata autu o le ufiufi faʻapipiʻi e ala i le faʻaogaina saʻo o masini.

Pe a paʻu, o le lipine ufiufi e masae i luga o tootoo, ma o le paʻu o le malosi e tutoatasi mai le malosi faʻapipiʻi o le kelu, lea e naʻo le aʻafia i le loloto o faʻamalo ma le malosi faʻainisinia o le ata, ina ia mautinoa le mautu o le malosi o le pa'u.E le gata i lea, talu ai e na o le ogatotonu o le lipine ufiufi e paʻu ese i le taimi o le paʻu, ae o itu uma e lua o le ufiufi o loʻo pipii i le laina faʻamaufaʻailoga o le lipine faʻapipiʻi, e faʻaitiitia ai foi le faʻaleagaina o le kelu totoe ma otaota i meafaigaluega ma vaega. .


Taimi meli: Mati-27-2024